martes, 24 de marzo de 2009

I volen construir l´AVE...

Si d´alguna cosa no ens podem queixar Nosaltres, els Valencians és, sense cap dubte, de la nostra xarxa de transports; i es que ens podem sentir ben orgullosos del nostre aeroport -encara que per volar a Viena haguem de passar primer per Milan-, de la nostra xarxa de carreteres -encara que siguen de les mes primàries d´Europa-, i, com no, de la nostra linia de Metro, sens lloc a dubte, la millor cosa de València (darrere, esclar, de l´America´s Cup i la F1), i encara que pasen els Metros cada quart d´hora o ens isca l´anada i tornada per 2,40€ seguirem fidels a aquest, El Nostre Preciat Servici.

Però pense concretar molt més aquesta alabança, en concret vull situar-me en el dia 19, quan ens disposavem, no sense por però, amb confiança absoluta en El Nostre Preciat Servici, a entrar a les instalacions de "Metrovalencia" alhora que un fum de gent que venia, com nosaltres, de vore la Cremà -un altre tema del qual es podria fer, com a poc, un llibre- i es disposaven a agafar aquest, El Nostre Preciat Servici; -"No passa res -pensàrem- hauran disposat totes les portes, o la majoria, per que pase la gent, i així no ralentitzar la circulació". Quina va ser la nostra sorpresa al vore que el nombre de persones que estaven al rebedor de l´estació, intentant "ticar" en qualsevol de les 4 màquines que funcionaven, era similar a les presents en la Cremà de la falla de l´Ajuntament, i encara així, no perguerem la fe en El Nostre Preciat Servici i guardàrem cua. Finalment agafarem el Metro, però no sense la decepció pròpia d´esperar hora i mitja per entrar i de veure com un exèrcit de Prosegurates son sufragats amb diners públics.

No obstant, lo important de tot açò es que anem a tindre al Fernando Alonso i al Desafio Español i ben orgullosos estem de que els nostres Patricivs puguen disfrutar del seu Circenses mentre els Plebeivs no podem ni arribar a treballar a hora per aconseguir el nostre Panem. Però bé, voteu, voteu, que mentre participem d´aquest joc, ens va a tocar patir açò, i molt més... i es que diuen que tots els camins porten a Roma, o almenys a Madrid, ara que anem a tindre l´AVE...

1 comentario: